HJHansen har funnits sedan 1829 och är ett familjeägt företag med Jens Hempel-Hansen vid rodret.

HJHansen koncernen består i dag av två divisioner – HJHansen Vin och HJHansen Genvinding (HJHansen Sverige AB).
Det är för många en överraskande kombination.
HJHansen startade som en köpmannagård och köpmanskapet fick utvecklas fritt i dessa två riktningar som är helt olika varandra. Köpmanskapet bildade detta underlag för båda divisionerna.
Här kan man då lägga till en kultur som genomsyrar ett önskemål om trovärdighet, noggrannhet och en hög kvalitetssäkerhet.

Koncernen sysselsätter idag cirka 250 medarbetare.

Följande företag ingår i HJHansen Genvindingsdivision:

  • HJHansen Genvindingsindustri A/S – Järn, metall, betong, nedbrytning/rivning
  • HJHansen Skive A/S – Kablar och transformatorer
  • HJHansen Sverige AB – Järn och metall
  • Bildemontering A/S – Miljöbehandling av bilar
  • HJHansen Shanghai – säljkontor av råvaror i Fjärran Östern.

HJHansen är en av Nordens största återvinningsföretag

Vår fragmentiserings anläggning står för mera än hälften av den totala kapaciteten som är tillgänglig i Danmark; HJHansen´s shredder bearbetar cirka 150 ton/h, samt vår raffineringsanläggning sorterar upp till 400 ton metaller per dag.

Vi har mer än hundraårs erfarenhet inom återvinning och fokusera på att stärka och utveckla våra kunskaper inom varje produkts komplexitet/sammansättning och att hitta miljövänliga avsättnings kanaler på den globala marknaden.

HJHansen Genvindingsdivision har idag en årsomsättning på cirka 1,5 miljarder danska kronor.

Global försäljning

Omkring 98% av alla våra produkter går på export – vi har kontor i Kina samt agenter i Turkiet och Spanien, Vi har i stort sett kunder i hela världen och många av dessa har vi jobbat med i flera årtionde.

Vi följer löpande LME börsen (London Metal Exchange) samt övriga internationella finans- och råvaror marknader. Stort fokus på att bevara och utveckla befintliga relationer baserad på trovärdighet, anständighet och en jämn och hög kvalitet. Detta för att säkerställa stabila avsättnings möjligheter och konkurrenskraftiga priser.

Deep sea koncept

Med våran placering i hamnen på Lindø Port of Odense kan vi skeppa ut järnskrot till hela världen. Vi skeppar ut löpande laster om 25 000 -35 000 ton.
I filmen här kan du se dem stora högarna av järnskrot och hur dem blir lastade på ”Deep Sea”.  Se film om deep sea last her

Ring eller skriv

Med sin omfattande erfarenhet kan HJHansen ge dig och ditt företag den optimala lösningen. Var god kontakta oss – så skall vi tillsammans hitta ett skräddarsydd paket som passar era behov.

    Designed by fingerspitz*